Hiša hrane
V restavraciji Doppler se igramo s kontrasti.
Zbiramo najboljše iz tradicije in jo srečujemo z drzno sodobnostjo. Združ ujemo lokalno in svetovljansko, vrhunsko in preprosto – iskreno, brez pretvarjanja. Na krožnik prinašamo najboljše, kar ponuja zemlja našega griča. Sezonske sestavine, pridelane v okolici, oplemenitene z lahkotnim mediteranskim navdihom. Tako bomo z jedmi potovali od morja, čez Kras, do gozdov Štajerske, vse skupaj pa nežno povezali z okusi našega vina

Ljubezen iz kuhinje
Restavracija Doppler je iskrena zgodba, ki se je začela prav tam, kjer danes nastajajo nove jedi: v kuhinji. Lana in Jurij sta se spoznala med delom, zrasla v najboljših evropskih restavracijah in šolah, zdaj pa se z znanjem in vizijo vračata domov.
Skupaj s podporo družine ustvarjata prostor, kjer kulinarika ni zgolj okus, temveč doživetje. Lana skrbi za izkušnjo gosta, toplino sprejema, pozornost do detajlov in dobrodošlico. Jurij pa svoj pečat pušča s svojimi jedmi. Kuha z značajem, vrhunsko, a razumljivo. Z dovolj drznosti, a veliko mero do spoštovanja sestavin.
Chef
JURIJ DAOLIO
Jurij Daolio, rojen v Komnu na Krasu, je svojo kulinarično pot začel izjemno zgodaj. Že pri 19ih letih je soustvarjal in vodil kuhinjo, ki je prejela priznanje Michelinov krožnik. Kmalu ga je pot zanesla v tujino, kjer se je izpopolnjeval in ustvarjal v nekaterih najboljših evropskih restavracijah z Michelinovimi zvezdicami. Tam je poleg tehnične dovršenosti pridobil tudi spoštovanje do sestavin in si v paleti značajev izoblikoval svoj stil in vizijo kuhanja.
Jurij je kuhar nove generacije, brez odvečnega pompa, a z izjemnim občutkom za okus. Njegove korenine segajo tudi čez mejo, v Italijo, kjer družinska tradicija in kulinarična dediščina še danes vplivata na njegov pogled na kuhinjo. Navdih pogosto najde tudi v prefinjeni preprostosti sodobne francoske kulinarike, ki jo spretno prepleta z lokalnimi sestavinami in sezonskimi poudarki. Njegov slog je jasen in iskren,. Jed mora biti razumljiva, a hkrati dovolj navdihujoča, da pusti vtis. Brez nepotrebnih okraskov, z osredotočenostjo na bistvo okusa.Njegova filozofija vrača kulinariko k njenim koreninam: v spoštljiv dialog z vinom, naravo in ljudmi
