Šipon

Šipon

7.50

Drugačen pristop h kletarjenju se pri tem vinu izraža v zlato rumeni barvi. Na nosu je tipičen sorten šipon, ki svoj karakter izkazuje tudi lepem bogatem pookusu, podkrepljenim s prijetno kislino. Šipon ki se kljub svežini “ne boji let”.

Kategorija: Product ID: 122

Opis

Vinogradni okoliš: Štajerska Slovenija

Zvrst: 100% Šipon.

Vinogradi: pridelano v vertikalnih vinogradih starih od 30 do 45 let. Tla so večinoma lapornata, v zgornjih plasteh deloma ilovnata.

Lega: jugozahodna, južna.

Pridelava: Integrirana pridelava (45 hl / ha).

Stil vina: suho sveže belo vino. 

Analiza:
alkohol: 13,50 % vol.;
kislina: 6,31 g/l
ostanek sladkorja: 3,50 g/l;
pH: 3,2.

Kletarjenje: Trgatev smo opravili 10. oktobra 2012. Grozdje smo zelo na kratko macerirali nato je sledila fermentacija pri nekoliko višji temperature kot je značilna za naša sveža vina. Po koncu fermentacije je sledilo trimesečno zorenje vina na celotnih drožeh (tudi grobih, brez pretoka), ter šele nato prvo žveplanje. Nadalnje tri mesece je potekalo naravno bistrenje, ter nežna filtracija šele tik pred polnitvijo.

Opis vina: Drugačen pristop h kletarjenju se pri tem vinu izraža v zlato rumeni barvi. Na nosu je tipičen sorten šipon, ki svoj karakter izkazuje tudi lepem bogatem pookusu, podkrepljenim s prijetno kislino. Šipon ki se kljub svežini “ne boji let”.

Temperatura: ponudimo ohlajeno pri 8-10°C.

Pakiranje: 6 steklenic / karton (6 x 0,75l)