Muškat ottonel

Muškat ottonel

12.00

Vino s poudarjeno primarno aromatično sortno osnovo. Uglajeno svež vonj spominja na limonino lupino s pridihom muškata. Daje umirjen, trajen in svež vtis z občutkom grozdnih jagod. Vino je v okusu precej krepko z trajno strukturo, gladko in pitno. Uravnoteženost vseh vinskih sestavin tvori zaokroženo harmonično celoto.

Kategorija: Product ID: 111

Opis

Vinogradni okoliš: Štajerska Slovenija

Zvrst: 100% Muškat ottonel

Vinogradi: pridelano v vertikalnih vinogradih, starosti od 8 do 35 let. Tla so večinoma laporna, v zgornjih plasteh deloma peščena do ilovnata.

Lega: južna, jugozahodna.

Pridelava: Integrirana pridelava (45 hl / ha).

Stil vina: polsuho belo vino. 

Analiza:
alkohol: 11,53 % vol.
kislina: 5,84 g/l
ostanek sladkorja: 14,40 g/l;
pH: 3,26.

Kletarjenje: Trgatev Muškat ottonela opravljena 15. septembra 2012 na dveh različnih legah ob različnih tehnoloških zrelostih grozdja nam je omogočila dve popolnoma različni vinifikaciji. Na eni strani modern enološki prijem z vsemi tehnološkimi postopki, ki nam dajejo sortno karakteristiko, ter vinifikacijo v velikih hrastovih sodih, ki so jo poznali že naši dedje.

Opis vina: Vino s poudarjeno primarno aromatično sortno osnovo. Uglajeno svež vonj spominja na limonino lupino s pridihom muškata. Daje umirjen, trajen in svež vtis z občutkom grozdnih jagod. Vino je v okusu precej krepko z trajno strukturo, gladko in pitno. Uravnoteženost vseh vinskih sestavin tvori zaokroženo harmonično celoto.

Temperatura: ponudimo ohlajeno pri 8 – 10°C.

Pakiranje: 6 steklenic / karton (6 x 0,75l).