Efekt

12.00

Efekt nam daje široko paleto vonjev. Spominja na robidnice ter suho sadje koščičarjev. Vino je strukturno, krepkega in širokega telesa, s prijetno taninsko vsebnostjo. Prisotnost hrastove note dopolnjujejo vino v vseh pogledih. Z zorenjem v steklenici bo z leti samo še pridobivalo na kakovosti.

Kategorija: Product ID: 881

Opis

Vinogradni okoliš: Štajerska Slovenija

Zvrst: 50% Modre frankinje, 50% Zweigelta

Vinogradi: pridelano v vertikalnih vinogradih, starosti 15 let. Trte so zasajene na izjemno strmih južnih legah na povsem lapornatih tleh.

Lega: južna.

Pridelava: Integrirana pridelava (40 hl / ha).

Stil vina: suho rdeče vino. 

Analiza:
alkohol: 12,50 % vol.
kislina: 5,50 g/l
ostanek sladkorja: 1,50 g/l;
pH: 3,25.

Kletarjenje: Modro frankinjo smo ročno obrali 8. oktobra 2010, Zweigelta pa 9. oktobra 2010. Samo zdravo, čisto in dozorelo grozdje smo uporabili za 30 dnevno maceracijo, ki je potekala na dva načina. Prva je bila spontana z avtohtonimi kvasovkami, druga pa kontrolirana s selektivnimi kvasovkami pri točno določeni temperaturi. Vino iz prve fermentacije smo pretočili v nove barrique sodčke kjer je zorelo nadaljnjih 9 mesecev na finih drožeh. Po končanem zorenju smo združili obe vini pred polnjenjem v steklenice.

Opis vina: Efekt nam daje široko paleto vonjev. Spominja na robidnice ter suho sadje koščičarjev. Vino je strukturno, krepkega in širokega telesa, s prijetno taninsko vsebnostjo. Prisotnost hrastove note dopolnjujejo vino v vseh pogledih. Z zorenjem v steklenici bo z leti samo še pridobivalo na kakovosti.

Temperatura: ponudimo ohlajeno pri 14 – 18°C.

Pakiranje: 6 steklenic / karton (6 x 0,75l).