Diona

Diona

15.00

Penina, pridelana po klasični metodi s sekundarno fermentacijo v steklenicah. Drobni mehurčki, ki potujejo proti površini, se povezujejo in tvorijo všečno ogrlico. Obstojna pena s fino strukturo veliko pove. Vonj in okus razkriva čar klasične metode. Eleganca, pridih po lupinastem sadju z noto po kruhovi skorji navduši ljubitelje in poznavalce visoko kakovostnih penečih vin. Prefinjen okus krepkega telesa, dovršenost in skladnost vinskih sestavin je rezultat večletnega zorenja na kvasovkah in uspešne avtolize. Ponos naše vinske kleti.

Kategorija: Product ID: 882

Opis

Vinogradni okoliš: Štajerska Slovenija

Zvrst: 100% Chardonnay

Vinogradi: pridelano v vertikalnih vinogradih, starosti 20 let. Tla so večinoma laporna, v zgornjih plasteh deloma peščena do ilovnata.

Lega: jugovzhodna, jugozahodna.

Pridelava: Integrirana pridelava (40 hl / ha).

Stil vina: zelo suho belo peneče vino. 

Analiza:
alkohol: 12,50 % vol.
kislina: 6,17 g/l
ostanek sladkorja: 9,40 g/l;
pH: 3,45.

Kletarjenje: Chardonnay za penino je bil ročno obran 10.,11., in 12. septembra 2010. Samo zdravo, čisto in dozorelo grozdje smo stisnili v reduktivnih pogojih. Primarna fermentacija je potekala v INOX posodi več kot 4 tedne pod 14°C. Nato je vino Chardonnay tri mesece zorelo na lastnih kvasovkah. Sekundarna fermentacija v steklenici je potekala pri kontrolirani temperaturi.

Opis vina: Penina, pridelana po klasični metodi s sekundarno fermentacijo v steklenicah. Drobni mehurčki, ki potujejo proti površini, se povezujejo in tvorijo všečno ogrlico. Obstojna pena s fino strukturo veliko pove. Vonj in okus razkriva čar klasične metode. Eleganca, pridih po lupinastem sadju z noto po kruhovi skorji navduši ljubitelje in poznavalce visoko kakovostnih penečih vin. Prefinjen okus krepkega telesa, dovršenost in skladnost vinskih sestavin je rezultat večletnega zorenja na kvasovkah in uspešne avtolize. Ponos naše vinske kleti.

Temperatura: ponudimo ohlajeno pri 6°C.

Pakiranje: 6 steklenic / karton (6 x 0,75l).